“ZENGİNDEN ALDIĞIMIZI FAKİRE VERİYORUZ”
Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan beldede süren belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Beldenin yüzde 38’lik bölümünde sanayi kuruluşlarının bulunduğunu hatırlatan Arslan, “Taşköprü sanayi ağırlıklı gelişen bir belde. Beldenin yüzde 38’lik bölümünde sanayi ve buna bağlı üretim yapan kuruluşlar var. Yüzde 11’lik bölümü de konut alanı durumunda. Biz de tabiri caiz ise, ‘Zenginden al, fakire ver’ mantığı ile beldemizdeki sanayi kuruluşlarından aldığımız destekleri beldemize hizmet olarak yansıtıyoruz. Elbette bunu yaparken sanayi kuruluşlarımızla ikili diyaloğumuzu da geliştirerek gerçekleştiriyoruz” dedi.
“Beldeye yakışan bir meydan oldu”
Belediye olarak beldeye yakışan bir meydan inşa ettiklerini de hatırlatan Arslan, “Belediye olarak guru duyduğumuz çalışmalarımızdan birisi de hayata geçirdiğimiz meydan düzenlememizdir. Gerçi bir meydanımız vardı. Ama biz burasının beldemize yakışır bir hale getirilmesini istedik. Ayrıca bu alana Cumhuriyet adını da vererek daha da bir değer kattık. Meydana çok güzel bir anıtta yerleştirdik. Bu sayede Taşköprü Cumhuriyet Meydanı bir kişilik kazandı. Bu ruh belde halkımız tarafından da ciddi bir kabul gördü” diye konuştu.
“Kreş çok önemli bir ihtiyaçtı”
Taşköprü’nün okul öncesi eğitim veren bir kreşe yıllardır ihtiyaç duyduğunun altını çizen Arslan bu anlamda halktan da büyük talep aldıklarını dile getirdi. Yapılan kreş sayesinde beldenin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarına da vurgu yapan Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, “Beldemizdeki en önemli ihtiyaçlardan birisi de kreşti. Halkımızdan bu yönde talepler de vardı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza vereceğimiz en önemli destek eğitimdir anlayışından yola çıkarak beldemize bir kreş kazandırmak için düğmeye bastık. Eğitim sadece okul çağı ile sınırlı değil. Okul öncesi eğitim çok önemli. Biz de 3-4 yaş grubundaki yavrularımıza yapılan kreşle okul öncesi eğitim alma imkanını sunduk. Burasını Milli Eğitime devrederek yerinde bir adım attık. Burada 30 yavrumuz var. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında bu rakamın çok daha yukarılara taşınacağına inanıyorum. Elbette bu çalışan kadınlar açısından da büyük bir avantaj sağladı. Bütün bu artıları göz önünde bulundurulduğunda beldemiz için çok güzel bir hizmet olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
“Beklediğimizin üzerinde rağbet var”
Belediye tarafından yapılan hizmet ve yatırımlar arasında belediye sosyal tesislerinin ayrı bir yerinin olduğunun altını çizen Arslan, “Belediyemiz tarafından bir sosyal tesis de oluşturduk. Biz bu yatırımı yapma kararı aldığımızda bazı çevreler bizi eleştirdi. Yanlış bir yatırım yaptığımızı ifade ettiler. Ama biz kulaklarımızı tüm olumsuz sözlere kapayarak halkımıza hizmet mantığı ile tesisin inşa etmeye başladık. Yaklaşık 2 ay önce de tamamlanarak hizmete girdi. Halkımız da tesislere büyük bir rağbet gösterdi. Beklentilerimizin çok üzerinde bir yoğunluk yaşıyor tesisimiz. Hepsinin ötesinde halkımız artık düğün ve diğer cemiyetlerini beldemizin dışına gitmeden burada gerçekleştirebiliyor. Bu da bizi elbette memnun etti. Açıkçası belediyeler hizmetleri halkın hayat kalitesini yükseltmek adına yaparlar. Bizimde tek gayemiz buydu ve bu tesisi yaparken ekonomik bir kaygı gözetmedik” dedi.