İLETİŞİMİN GÜCÜNÜ İŞİN USTALARI ANLATTI

İletişim Çalıştayı Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Haber Spikeri Mehmet Aydın ve Radyo Programcıları Umut Öztürk ile Hop Dedik Ayhan katıldılar. Programın açılış konuşmasını Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe gerçekleştirdi. İletişimin ve etkileşimin eğitimciler açısından olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Akmeşe, “Eğitim ve öğretimin 2. Periyodunun başladığı bu günden ve Öğretmenler Günü Haftası’nda çok değerli eğitimcilerimizle eğitim yöneticilerimizle özel ve önemli bir gündemle bir araya geldik. Gündemimiz her zaman eğitim ama eğitimin olmazsa olmazı da iletişim. Bizler yapmış olduğumuz göreve nedeni ile iletişimi en doğru ve etkili kullanması gereken insanlarız. Sırf öğrencilerimizle ve velilerimizle değil görev yaptığımız kurumlardaki öğretmenlerimizle, toplumun her kesimi ile de iyi iletişim kurmak zorundayız. Bu süreci ne kadar sağlıklı yürütürsek varlık sebebimiz olan öğrencilere olan katkımız da o oranda artar. İletişimin ve etkileşimin daha sağlıklı olduğu yerlerde biliyoruz ki sonuçlar ve çıktılar da ona göre faydalı oluyor. Tam tersini ifade edecek olursak bir iletişim kazası sebebi ile uğraşacağımız birçok suni problem bizim gündemimiz teşkil edebilir” dedi.
Ardından sahneye gelen konuşmacılar kısaca kendilerini tanıttılar. Programın ilk sunumunu Haber Spikeri Mehmet Aydın yaptı. Etkili İletişim konulu sunumunda iletişimin 3 ana ayağı olan kelimeler, ses tonu ve beden dili kavramlarına vurgu yapan Aydın, “Şimdi iletişimi anlatacağız. iletişim önemli bir kavram. Buraya girerken bir iletişimimiz var. İnsanlara merhaba derken bir iletişimimiz var. Öğrencilerimizle konuşurken bir iletişimimiz var. Kamu kurum ve kuruluşlarında bir toplantı yaparken hep bir iletişim içerisindeyiz. Gülümsemek zorundayız. Bu işin aslı iletişimin aslı ikna edebilme kabiliyetidir. İkna edebilmek için ne gerekir? Elbette ki kendi konumuzla alakalı, kendi branşınızla alakalı bir bilgiye sahip olmanız, bir bilgiye sahip olmadan bir bilgiye sahip olmanız, bir bilgiye sahip olmadan birilerini, öğrencilerimize ya da kamu kuruluşlarında çalışan personelimize Bir şeyleri anlatabilmeni zor. Bilgili değilseniz bir defa ikna edebilme şansınız yok. O zaman iletişime bir sıfır yenik başlamış olursunuz. İkna edebilmenin en önemli özelliklerinden bir tanesi güvenilir olmak. Eğer güvenilirseniz yani sizi kişi güvenli buluyorsa iletişim noktasında siz, yine bir artınız var. İletişimi doğru kullanıyorsunuz demektir. Bir başka konu güvenli bir duruş. Bugüne kadar belki hiç önemsemedik şu beden dilini. İletişimde beden dili çok önemlidir. İlk anda insanlar iletişim kurdukları insanın Neyine bakar. Çoğumuz kelimelerine diyebilir. Ama iletişimde kelimelerin ilk bakılma oranı yüzde 7, ses tonu yüzde 38 ama beden dili yüzde 55. Yani beden dilini iletişimde etkili bir şekilde kullanmak çok önemlidir” dedi.
Radyo Programcısı Umut Öztürk, “Kelimelerin gücü ile dünyamız değişir mi? İletişimin psikoloji ve sosyolojiye yansımaları ve iletişim kaynaklarının etkin kullanımı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Radyo Programcısı Hop Dedik Ayhan ise konuşmasında, “Sosyal medya nasıl kullanılır. Nasıl kullanılmaz. Sosyal medyanın yaşantımıza etkisi. Yeni nesil medya kuramları” konularında katılımcılara bilgiler verdi.
Yalova Valisi Muammer Erol’un da izlediği İletişim Çalıştayı sonrasında konuşmacılara Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe tarafından çiçek sunuldu.