EDEBİYAT BULUŞMALARI YAPILDI
Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, metafor kavramı ve kullanımı üzerine bir sunum yapıldı. Metaforun, bir kelimeye gerçek anlamı dışında anlamlar yükleyerek üstü kapalı ve gizli benzetme yapmak olduğu belirtildi. Metaforun, edebiyatta, sanatta ve sağlıkta farklı amaçlarla kullanıldığı örneklerle anlatıldı.
Burhanettin Kaya, etkinliğe başlarken, Ayla Türksoy ile birlikte ortak bir etkinlik yapma hayalleri olduğunu söyledi. Daha önce İstanbul’da yaptıkları çalışmaları Yalova’ya taşımak istediklerini ve emeklilik sonrası için kültürel ve sanatsal etkinlikler üzerinden bir çalışma alanı açmak istediklerini ifade etti. Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği’nin kendilerine bu konuda çok yardımcı olduğunu belirtti.
Ayla Türksoy ise, İstanbul’da kadın yazı atölyesi düzenlediklerini ve bütün eğiticilerin de kadın olduğunu anlattı. Edebiyat kurumunda kadınların yer almasının, kitap çıkarabilmesinin çok zor olduğunu, sayısal orana baktığında bile bunun görülebileceğini söyledi. Ödül mekanizmasında da genellikle erkeklere verilen ödüller olduğunu, bunun da kadına yönelik gizli bir şiddet uygulandığını gösterdiğini dile getirdi. Bu durumun travmatik bir etki yarattığını, bununla başa çıkmak için de kendileri için bir yazı atölyesi yapıp travma hakkında da konuştuklarını aktardı. Yalovalılardan da bu atölyeye katılım beklediklerini ifade etti.
Etkinliğin sonunda dernek başkanı Nuri Taner, katılımcılara teşekkür ederek, önümüzdeki günlerde bu tür etkinliklere devam edeceklerini duyurdu. Etkinlik, katılımcıların soru ve yorumlarıyla sona erdi.