“DEPREM ÜLKEMİZİN BEKA MESELESİDİR”
Memleket Partisi Yalova Milletvekili Adayı Ertan Şener seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklama ile fay hattında yer alan Yalova ve fay kuşakları ile örülü ülke topraklarından depreme karşı alınması gereken önlemlere vurgu yaptı. Şener, “Sesimizi duyan var mı?” diye sorarak başladığı açıklamasında, “Ülkemizde yaşanan her deprem felaketinde kulaklarımızdan girip yüreklerimizi acıtan bu sesi, enkaz altındakiler duydu ama maalesef ülkeyi yönetenler bir türlü duymadı! Deprem yalnız Yalova’nın değil, ülkemizin beka sorunudur. Aynı acıları tekrar yaşamamak için hemen harekete geçilmelidir.” dedi.
Şener, Memleket Partisi iktidarında kentsel dönüşümün depremden etkilenen 11 il başta olmak üzere tüm ülke çapında gerçekleştirileceğini ve sadece binaları değil, yaşam alanlarını da yenileyeceklerini vurguladı. Şener, “1999 Marmara Depremi’nin acıları bile hala yüreğimizi yakmaya devam ederken, aradan geçen 24 yıla rağmen ciddi hiçbir önlem alınmadığını hepimiz biliyoruz. Eski yorgun binalar hala kullanımda. Yıllar geçmesine rağmen yetkililer, topu sürekli birbirine atıp, dönüşümün önünü tıkamaktadırlar. Halkımızı sağlam olmayan binalarda yaşamaya mecbur bıraktılar. İnsanlar sağlam olmadığını bildiği halde ekonomik nedenlerle çaresizlikten çürük binalarda yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Yetkililerin beceriksizliğinden, liyakatsizliğinden engeller bir türlü aşılamıyor. Halkımız huzur içinde güvenle yaşayabileceği konutlara kavuşamıyorlar.” diye konuştu.
Şener, Memleket Partisi’nin bilim ve liyakati esas alan bir parti olduğunu ve depremin neden olduğu sorunların da akılla, bilimle, liyakatle çözülebileceğini ifade etti. Şener, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sn Muharrem İnce’nin yine en çok dile getirdiği konuların başında yer alan ülkeye ve yönetim kademelerine bilim ve liyakati getirerek, aşılamayacak hiçbir sorun olmadığı gibi depremin neden olduğu sorunlar da akılla, bilimle, liyakatle çözülebilir.” dedi.
Şener, son olarak Yalova halkına seslenerek, "Memleket Partisi iktidarında; Kentsel dönüşümü depremden etkilenen 11 ilimiz başta olmak üzere, tüm ülke çapında, parsel, ada, mahalle değil, asgari olarak ilçe ölçeğinde gerçekleştireceğiz. Sadece binaları yenilemeyeceğiz. Dönüştürdüğümüz bölgelerde ekonomiyi ayağa kaldıracağız. Sosyal faaliyetleri yeniden canlandıracağız. Kültürel dokuyu koruyacak ve geliştireceğiz. Şehir planlamacısından jeoloji mühendisine, sosyologdan meteoroloji uzmanına, ziraat mühendisinden inşaat mühendisine, tarihçisinden bilişim uzmanına, halk sağlığı uzmanından ulaşım uzmanına, esnafından emeklisine, eğitimcisinden ekonomistine bilim dünyasından görüşler alınarak ilçe bazlı dönüşümleri başlatacağız. Böylece bırakın kaynak aramayı, yepyeni bir ekonomiyi ve de güvenli-huzurlu hayatı getireceğiz. Depremi ülkemiz için beka, vatandaşımız için hayatta kalma sorunu olmaktan çıkartacağız. Memleketimiz için bunu bir tek, yüreğinde Memleket sevdası olanlar yapabilir!" diye konuştu.