"BELEDİYE BİNASINI BU YAZ YIKIYORUZ"

Razman ayı dolayısıyla Uygulama Oteli'nde düzenlenen iftar yemeğinde ildeki basın mensupları ile biraraya gelen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, konukları ile yakından ilgilendi. Oruçların açılması sonrasında basın mensuplarına hitap eden ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Tutuk, kamuoyunda merak konusu olan boşaltılan Yalova Belediye binasının kaderi ile ilgili de net konuştu. Belediye binasını güçlendirme kararı aldıklarını ancak yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrasında bu kararlarından caydıklarını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, "Eski belediye binamızı tamamen boşalttık. Benim öngörüm belediye binamızı güçlendirip çok büyük bir maliyete girmeden belediyemizi yeniden geri taşımaktı. Ancak kısa süre önce yaşanan Kahramanmaraş depreminden dolayı bu fikrimizi değiştirdik. Binamızı güçlendirmekten vazgeçtik. Biz Yalova Belediyesi hizmet binasını bu yaz yıkacağız. Proje çalışmalarına da başladık. Altında 1 ya da 2 katlı otopark onun üzerinde ise belediye binamız ve bir kültür merkezi yer alacak şekilde sıfırdan yapacağız. Belediye binasının altında 200-300 araç kapasiteli otoparkı da yine belediye olarak biz işleteceğiz. Binamızın yüzü denize dönecek. Bahane Kafe'yi de oradan kaldıracağız.  Bu yaz da yapımına başlayacağız" dedi.
"Haklılığımız ortaya çıktı"
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tarafından Yalova Belediye Meclisi'ne sunulan ve Cumhur İttifakına üye partilerin meclis üyelerinin evet, Millet İttifakına üye partilerin meclis üyelerinin hayır oyları ile oy çokluğu ile kabul edilen 5 ve 6 katlı binaların kentsel dönüşüme girmeleri halinde aynı kat sayısında imar verilmesi kararına da değinen Tutuk, yeriğnde bir karar verdiklerinin ortaya çıktığını söyledi. Tutuk, "Yalova'daki binaların yüzde 65'i, Marmara Depremi sonrasında dönüşmüş. Yüzde 35'lik bölümünün ise dönüşmesi gerekiyor. Merkezdeki 6 ve 5 katlı binalarda sorun var. Bu binaların acilen dönüşmesi lazım. Bununla ilgili de depremden 23 yıl sonra ilk defa biz 6 ve 5 katlı binaları yıkınca yeniden aynı katta bina yapma iznini verdik. Eski yapıların dönüşümünü sağlayacağız. Keşke bu afım 20 yıl önce atılsaydı da bu binaların yerinde depreme dayanıklı binalar olsaydı. Bu kararı alfıktan sonra çok sayıda başvuru geldi. Bu da bizim ne denli yerinde bir karar aldığımızı gösteriyor. 1998 deprem yönetmeliğinden önce yapılmış yapı stoklarımız depreme dayanıklı değil. Ben bu binaların hızlıca dönüşüme girmelerini istiyorum." şeklinde konuştu. 
Bağlarbaşı mahallesinde çalışmalar bayram sonu başlayacak
Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Tutuk, "Bir diğer kentsel dönüşümü de Bağlarbaşı Mahallemizdeki 100 dönümlük arazide yapıyoruz. Yüzde 90 anlaşma yapıldı. Binaların ihalesi yapıldı. Bayramdan sonra müteahit şantiyesini kuruyor. Biz de 60 konteynerden oluşan konteyner kenti tamamladık. Bayrama kadar elektrikleri de bağlanmış olacak. hak sahibi 60 roman vatandaşımızı aileleri ile birlikte buraya aktaracağız" diye konuştu.